Voor vrouwen die hun plek in de wereld willen innemen

Breng in 5 stappen je energie in beweging

Een reactie plaatsen

Je merkt dat je stagneert. Je loopt maar tegen dezelfde muren op. Je loopt in cirkels. Je voelt spanning in je lichaam. Je hebt geen idee hoe je dit kunt doorbreken maar je hebt er wel last van.

Het is al goed dat je dit bemerkt. Dat je je er bewust van bent dat er iets scheef zit. Ongemak is vaak de motor die ervoor zorgt dat je in beweging komt om te zorgen dat de stagnatie, of de stilstand, wordt verholpen.

Je wilt vooruit, je wilt verandering, je wilt geen spanning of pijn hebben in je lichaam. Je wilt geen problemen hebben. Je wilt snappen wat er speelt. En nog belangrijker, je wilt weten wat je eraan kunt doen om de situatie te veranderen.

Het goede nieuws is dat alles energie is. Echt alles is energie, zelfs de stoel waarop je zit. En dat betekent dat er dus niets vast staat, dat de situatie waarin je je nu bevindt, door verandering van energie, morgen heel anders kan zijn. Vind je het moeilijk om dit te begrijpen? Neem dan eens als voorbeeld water. Water in bevroren toestand is ijs. Voeg je hier energie aan toe in de vorm van warmte dan smelt het ijs en wordt het water in vloeibare vorm. Als je nog meer energie toevoegt, dan wordt het water in vloeibare vorm damp. En zo kan het met alles gaan. Ook met de zogenaamde problemen in je leven (die geen problemen zijn maar uitnodigingen van je ziel om te groeien).

Hoe krijg je nou die gestagneerde energie, in de vorm van problemen in je leven of in de vorm van ongemak in je lichaam, weer in beweging?

De 5 stappen:

  1. Kies het onderwerp dat het meest om aandacht vraagt op dit moment. Gaat dat over werk, geld, relaties? Voel je al een tijdje spanning in je lichaam, bijvoorbeeld in je schouders of voel je ergens een ander ongemak? Kijk eerlijk naar jezelf. Er is niemand die jou beoordeelt en dat kleine stemmetje in je hoofd dat zegt dat er niets aan de hand is kan je negeren.
  2. Wat doet dit met je? Wat doet dit met je nu je jezelf confronteert met een pijnplek in je leven? Laat al je emoties toe, het is juist de bedoeling dat de energie gaat stromen. Mogelijk dat je de pijnplek ook in je lichaam voelt. Waar?
  3. Blijf met je aandacht bij jouw pijnplek. Kijk eens of hier een dieper gevoel en/of emotie onder zit en doe dit totdat je niet verder komt. Stel, je voelt boosheid. Vraag aan jezelf: wat zit er onder mijn boosheid? Stel je komt dan bij verdriet. Stel jezelf de vraag: wat zit er onder mijn verdriet? Doe dit tot je niet verder komt.
  4. Laat alles los. Je laat alle gedachten/emoties die met je pijnplek samenhangen los door deze in een grote vuilnisbak te deponeren.
  5. Wat heb je NU nodig? Nadat je alles hebt losgelaten vraag je aan jezelf: Wat heb ik NU nodig? Geef dit aan jezelf, de komende tijd.

Zo, je hebt opgeruimd. Laat het even bezinken, misschien was het heel emotioneel en heb je een groot stuk losgelaten. Misschien ben je met iets klein begonnen. Het is allemaal goed. Jij zorgt voor jezelf en je maakt je eigen keuzes.

Ik vind het leuk om te horen wat het met je heeft gedaan. Stuur me alsjeblieft je bevindingen in een reactie hieronder. Dank je wel!

Als je net zo bent als ik dan doe je graag veel zelf. Maar soms heb je wat steun nodig, zo simpel is het ook. Bijvoorbeeld omdat jij je eigen blinde vlekken niet ziet. Of omdat je het moeilijk vindt de diepte in te gaan, alleen. Vragen om hulp is geen teken van zwakte maar juist van kracht. Ik nodig je uit en moedig je aan. Jij ben een Genius. Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

© 2013 Machteld Sikkema

Advertenties

Auteur: Machteld Sikkema

Ik breng energie in beweging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s