Voor vrouwen die hun plek in de wereld willen innemen

Droom….

Een reactie plaatsen

 

….en ontdek de wonderlijke positieve kracht van dromen

Als ik dit schrijf krijg ik een verlangen naar de tijd dat ik een kind was en het nog normaal werd gevonden dat je dagdroomde, het ‘mocht’ nog van je omgeving. Ik las het laatst in de krant: kinderen kunnen zich helemaal verliezen in fantasie. Wat een voorrecht! We groeien echter op en onder invloed van onze omgeving houden we op met dromen. Want we worden volwassen en blijkbaar hoort dromen bij je kindertijd, er wordt nu van je verwacht dat je ‘normaal’ gaat doen, wat dat dan ook betekenen mag. Er wordt in ieder geval van je verwacht dat je je richt op de realiteit en dat is niet altijd precies dromenland.

Jammer, en wat een gemiste kans. Want het voordeel van dromen is dat het je de mogelijkheid biedt om je je leven voor te stellen zoals jij het zou willen. Of het nou allemaal wel of niet reëel is, haalbaar, noem maar op, ga ervoor. Laat je lekker gaan, overdrijf vooral! En de kracht daarvan is ongekend omdat je daarmee je focus richt op wat jij wilt. Ik zal het uitleggen.

Door ons bezig te houden met de realiteit van alledag, zien we veel zaken die we niet willen of waar we ons zorgen over maken. Maar op veel van deze zaken hebben wij geen invloed. Kijk maar eens in de krant of naar het journaal, er is veel negativiteit in de wereld. Als je je focus dus gericht houdt op de realiteit van de wereld om ons heen, dan blijf je in de negativiteit (zorgen, verdriet, angst, boosheid) en daarmee ga jij je niet beter voelen en verandert er ook niets ten goede. Maar om verandering te kunnen bereiken is het juist van belang dat je je focus gericht houdt op positiviteit, het is belangrijk dat je je goed voelt. En wat brengt je in een beter humeur dan dromen? Dromen over je perfecte huis, je perfecte baan, je perfecte financiële situatie? En als je in deze staat bent merk je al snel dat er zich nog meer goede en fijne gedachten aandienen en voor je het weet ben je uit de negatieve ‘flow’ in een positieve’ flow’ terecht gekomen. En vanaf deze plek is positieve verandering mogelijk.

Sinterklaas

Kan ik dit ook? Natuurlijk kan jij dit ook. Het vergt een beetje oefening omdat we niet gewend zijn om zelf invloed te kunnen hebben op ons leven. Iedere keer dat je iets leest of hoort wat negatief is, de crisis in de wereld bijvoorbeeld en oorlogen, voel je in je een negatieve emotie. Voor je het weet ben je een uur verder met veel negativiteit en voel je je meestal heel slecht (moe, leeggezogen, pessimistisch gestemd). En met klagen gaat het zo; van het één komt het ander. Let er maar eens op! Omdat je je er nu bewust van bent kan je gaan werken aan het omkeren van negativiteit. Denk aan iets leuks, een goede herinnering, een leuke vakantie die je voor de boeg hebt, kijk naar een spelend kind. DROOM! Doe dit en merk hoe snel je je negatieve gevoelens hebt omgezet in positieve gevoelens. Merk wat dit met je doet. Merk wat er verandert in je leven. En dat is de kracht van dromen.

Meepraten over dit onderwerp? Je reactie is van harte welkom!

© 2013 Machteld Sikkema, alle rechten voorbehouden.

Advertenties

Auteur: Machteld Sikkema

Ik breng energie in beweging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s